Je prvním Pokémonem Bulbasaur? + 5 zajímavostí, co jste dosud nevěděli

Bulbasaur se stal jedním z nejoblíbenějších Pokémonů v celé sérii. Fanouškového z celého světa šílejí po čemkoliv s Bulbasaurem. Výběr je také široký. Pořídit si s jeho motivem můžete album na sběratelské karty, plyšovou hračku či figurku s pokeballem. Teď a tady se ale ještě můžete dozvědět o tomto Pokémonovi 5 zajímavostí, které jste doposud pravděpodobně nevěděli.

 

Existuje skutečné zvíře jménem Bulbasaurus

Pokémon Bulbasaur svým vzhledem připomíná  ještěra. Zajímavé také je, že skutečně existuje zvíře se stejným názvem. Bulbasaurus phyloxyron je členem starověkého druhu dicynodontů, který byl objeven v roce 2020. Pojmenování tohoto tvora po Pokémonovi údajně nebylo úmyslné, nicméně je dost možné, že některý z vědců byl ve skutečnosti fanouškem Pokémonů.

 

Od Venusaurovi k Bulbsaurovi

Ačkoliv by se podle čísel v Pokédexu mohlo zdát, že Bulbasaur byl předchůdce Ivysaura a Venusaura, nebylo tomu tak. Atsuko Nishida navrhl nejprve Venusaura. Bulbasaur nějaký čas po svém narození využívá k růstu živiny, které jsou zabaleny do semene na zádech. V Pokédexu je ale jeho další evolucí již zmíněný Ivysaur. Ten čím více slunečního světla má, tím více síly se v něm vyvěrá, což umožnuje pupenu na jeho zádech se zvětšovat. Další evolucí pro Ivysaura je Venosaur, který je již posledním ve vývoji.

 

Je prvním Pokémonem, kterého vlastnily dvě hlavní anime postavy 

Aby bylo možné předvést více Pokémonů, je vzácné, aby kteréhokoli Pokémona vlastnila více než jedna hlavní postava najednou. Ale May, Ashův společník na cestách během Pokémon the Series: Ruby and Sapphire, trénuje Bulbasura stejně jako Ash. Je to poprvé, co se něco takového stalo v historii anime.

 

Bulbasaur

Bulbasaur je na pamětní minci

Niue, ostrovní stát v jižním Tichém oceánu, vydal sérii jednodolarových mincí s Pokémony na jedné straně a erbem země na druhé. Bulbasaur byl zahrnut do propagace, spolu s Meowth, Pikachu, Squirtle a Charmander.

 

Evoluce inspirována žábami

Podle Kena Sugimoriho byla Bulbasaurova evoluční linie inspirována žábami. Když vysvětloval, proč si vybral žáby, řekl: „Zkušenost s chovem malých zvířat, jako jsou žáby, ještěrky a želvy jako domácí mazlíčky, dává hře pocit reality a usnadňuje vstup do hry. Uvědomil jsem si, že může být obtížné navázat emocionální spojení, pokud je první partnerský Pokémon drsně vypadající postava.“

 

Je Bulbasaur prvním Pokémonem?

Názory se různí. Někteří tvrdí, že Bulbasaur je prvním Pokémonem, protože má první místo v Pokédexu. Zároveň také drží první místo v Kanto Pokédexu. Avšak za předchůdce všech Pokémonů je považován Mew, a proto je prvním Pokémonem on. Je to i tak údajně proto, že se může proměnit v jakéhokoliv Pokémona a naučit se naprosto každý pohyb. Anebo je prvním Pokémonem Rhydon? V Pokédexu má sice číslo 112, ale byl doslova prvním Pokémonem, který byl kdy vytvořen. V původní hře mu bylo dokonce přiděleno první číslo. Takže je docela dost možné, že právě tento Pokémon by se dal považovat za úplně prvního. Jenže také je tu ještě Arceus, který je považován za boha všech Pokémonů a dost pravděpodobně i celého světa Pokémonů. Tvrdí se, že Arceus mohl přivést Pokémony k existenci a také, že byl v čele samotného konceptu časoprostoru a alternativních světů. Zkrátka jako je otázkou, jestli bylo první vejce nebo slepice, tak je rovněž také otázkou, kdo byl prvním Pokémonem. Je to Bulbasaur, Mew, Rhydon nebo Arcus?! 

Chcete se o Pokémon světě dozvědět více? Klikněte zde a objednejte ještě dnes kompletní encyklopedii Pokémonů.

Zpět do obchodu